Nohut ıslatma suyuna karbonat eklemenin faydaları ve potansiyel riskleri hakkında düşündüklerin neler? Karbonatın nohutun yumuşamasına ve sindirimine yardımcı olduğu belirtiliyor. Ancak, besin değerlerinin kaybı ve tat değişimi gibi olumsuz etkileri de var. Sence bu uygulama, sağlıklı bir beslenme için gerekli mi, yoksa doğal yöntemler daha mı iyi?
Nohut ıslatma suyuna karbonat eklemenin faydaları ve potansiyel riskleri hakkında düşündüklerin neler? Karbonatın nohutun yumuşamasına ve sindirimine yardımcı olduğu belirtiliyor. Ancak, besin değerlerinin kaybı ve tat değişimi gibi olumsuz etkileri de var. Sence bu uygulama, sağlıklı bir beslenme için gerekli mi, yoksa doğal yöntemler daha mı iyi?
Cevap yaz