Karbonatlı kakaolu kek tarifini okurken, gerçekten de bu keki yapmış olanların deneyimlerini merak ettim. Yumurtaların oda sıcaklığında olması gerektiği bilgisi çok dikkatimi çekti. Acaba bu, kekin kabarmasında ne kadar etkili oluyor? Ayrıca, un ve kakao karışımını eleyerek kullanmak da önemliymiş. Bu adımın kekin dokusuna nasıl bir katkı sağladığını deneyimleyen var mı? Kek hamurunu fazla çırpmamak gerektiği de yazılmış. Bu durumun kekin yapısını nasıl etkilediğini merak ediyorum. Son olarak, kekin soğuduktan sonra dilimlenmesi gerektiği bilgisi, sıcak kekin yapısını bozabileceği ile ilgili. Bu konuda deneyimi olanlar, sıcak kek dilimlemenin sonuçlarını paylaşabilir mi?
Karbonatlı kakaolu kek tarifini okurken, gerçekten de bu keki yapmış olanların deneyimlerini merak ettim. Yumurtaların oda sıcaklığında olması gerektiği bilgisi çok dikkatimi çekti. Acaba bu, kekin kabarmasında ne kadar etkili oluyor? Ayrıca, un ve kakao karışımını eleyerek kullanmak da önemliymiş. Bu adımın kekin dokusuna nasıl bir katkı sağladığını deneyimleyen var mı? Kek hamurunu fazla çırpmamak gerektiği de yazılmış. Bu durumun kekin yapısını nasıl etkilediğini merak ediyorum. Son olarak, kekin soğuduktan sonra dilimlenmesi gerektiği bilgisi, sıcak kekin yapısını bozabileceği ile ilgili. Bu konuda deneyimi olanlar, sıcak kek dilimlemenin sonuçlarını paylaşabilir mi?
Cevap yaz