Karbonat Peeling Nasıl Yapılır?

Karbonat peeling, ciltteki lekeleri azaltmak ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için etkili bir yöntemdir. Doğal içerikleri sayesinde ölü hücreleri ve kirleri temizler. Ancak, hassas ciltler için dikkatli uygulanmalı ve sonrasında nemlendirilmelidir.
Karbonat Peeling Nasıl Yapılır?
15 Eylül 2024

Karbonat Peeling


Cilt lekeleri, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve kapatılması zor olabilecek kadar ciddi boyutlara ulaşabilen cilt sorunlarından biridir. Güneşin zararlı etkileri, sivilce izleri, bazı lazer uygulamaları, kullanılan kozmetik ürünler, kötü ve sağlıksız beslenme, alkol ve sigara kullanımı gibi birçok etken cilt lekelerine neden olabilir. Bu lekeler için farklı peeling tarifleri bulunmaktadır. Bu peelinglerden biri de karbonat peelingidir.

Karbonat Peelingin Faydaları


Karbonat, cilt için oldukça faydalı bir maddedir. İçerisinde hiçbir kimyasal bulundurmaması sebebiyle de oldukça etkilidir. Pek çok cilt ürününün içerisinde kullanılan karbonat, cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ve kirleri çözme etkisine sahiptir. Bu özelliği sayesinde ciltteki koyu lekeleri açar ve bu lekeleri aşındırarak, cildin eski pürüzsüz ve parlak görüntüsünü geri kazanmasına yardımcı olur. Tamamen doğal bir ürün olan karbonatı, peeling haline getirerek güvenle kullanabilirsiniz. Karbonat peelingin amacı, ciltteki kir ve ölü hücre tabakalarını çözündürmek, bu vesileyle cilde aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktır. Ciltteki lekeleri gidermek ve yeni lekelerin oluşumunu önlemek için yapılan karbonat peeling oldukça etkili bir uygulamadır.

Karbonat Peeling Nasıl Yapılır?


Karbonat peeling yapımı oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan malzemeler:
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • Bir yemek kaşığı su
Karbonat ve suyu, merhem kıvamına gelene kadar karıştırın ve elde edilen karışımı cilt lekelerinin üzerine sürün. Yaklaşık üç dakika ciltte bekletin. Peeling uygulaması sonunda cildi bol su ile iyice durulayın.

Karbonatlı Leke Giderici Peeling Malzemeleri

  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 4 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı

Karbonatlı Leke Giderici Peeling Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri iyice özdeşleşecek şekilde krem kıvamına gelene kadar karıştırın. İçerisine eklenen limonun etkilerinden korunmak için hazırlamış olduğunuz kremi göz çevrenizden uzak tutarak, lekelerin yoğun olduğu bölgelere sürün. Maskeyi beş dakika yüzünüzde beklettikten sonra bolca ılık su ile cildi durulayın. İçeriğinde limon bulunan bu maske, cildin tonunu açan bir etkiye sahiptir. Bu bakımdan lekelerin rengini de açacak ve sağlıklı bir cilt elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu maskeyi haftada bir kez olmak üzere peş peşe iki ya da üç seans uygulayabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Karbonat peeling, her cilt tipine uygun olmayabilir. Özellikle hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle, peelingi uygulamadan önce küçük bir cilt alanında deneme yapmak önemlidir. Ayrıca, karbonat peeling uygulaması sonrası cildi nemlendirmek ve güneşten korumak gereklidir. Bunun yanı sıra, düzenli ve aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır, çünkü bu tür uygulamalar cildin doğal dengesini bozabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Müren 24 Temmuz 2024 Çarşamba

Karbonat peelingi uyguladığımda cildimde tahriş olması olasılığı var mı? Hassas ciltler için önceden herhangi bir önlem almak gerekiyor mu? Ayrıca, bu peelingi uyguladıktan sonra güneşe çıkmak zararlı olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Müren, karbonat peelingi hassas ciltler için tahriş edici olabilir. Bu nedenle, öncelikle küçük bir bölgede deneme yapmanı ve herhangi bir olumsuz reaksiyon görmezsen devam etmeni öneririm. Hassas ciltler için önceden nemlendirici kullanmak ve peeling sonrası cildi yatıştırmak da faydalı olabilir. Ayrıca, karbonat peelingi uyguladıktan sonra güneş koruyucu kullanmadan güneşe çıkmak cildine zarar verebilir, bu yüzden mutlaka güneş kremi kullanmanı tavsiye ederim.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Sodyum Karbonat Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Sodyum Karbonat Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Mide Yanmasına Karbonat
Mide Yanmasına Karbonat
Karbonat Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Karbonat Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Güneş Lekelerine Karbonat
Güneş Lekelerine Karbonat
Amonyum Klorür Özellikleri Nelerdir?
Amonyum Klorür Özellikleri Nelerdir?