Kek yapımında karbonat miktarı hakkında merak ettiğim birkaç şey var. Özellikle 1 su bardağı un için önerilen 1/2 çay kaşığı karbonat miktarının, kekin kabarması için yeterli olup olmadığını düşünüyorum. Asidik bileşenler kullanıldığında karbonat miktarını artırmak gerektiği belirtilmiş, peki bu durumda ne kadar eklemek gerektiğine dair kesin bir ölçü var mı? Ayrıca, fazla karbonat kullanmanın kekin lezzetini olumsuz etkileyebileceği yazılmış, bu durumda bir kekte tam olarak ne kadar karbonat kullanmalıyım ki bu olumsuz etkileri yaşamayayım? Son olarak, kabartma tozu ve yumurta gibi alternatif kabartma ajanları kullanmanın avantajları nelerdir? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Kek yapımında karbonat miktarı hakkında merak ettiğim birkaç şey var. Özellikle 1 su bardağı un için önerilen 1/2 çay kaşığı karbonat miktarının, kekin kabarması için yeterli olup olmadığını düşünüyorum. Asidik bileşenler kullanıldığında karbonat miktarını artırmak gerektiği belirtilmiş, peki bu durumda ne kadar eklemek gerektiğine dair kesin bir ölçü var mı? Ayrıca, fazla karbonat kullanmanın kekin lezzetini olumsuz etkileyebileceği yazılmış, bu durumda bir kekte tam olarak ne kadar karbonat kullanmalıyım ki bu olumsuz etkileri yaşamayayım? Son olarak, kabartma tozu ve yumurta gibi alternatif kabartma ajanları kullanmanın avantajları nelerdir? Bu konuda daha fazla bilgi almak isterim.
Cevap yaz