Kek yapımında karbonatın miktarının doğru ayarlanması gerçekten çok önemli. 1 su bardağı un için 1/2 çay kaşığı karbonat kullanılması gerektiğini öğrenmek ilginçti. Peki, asidik bileşenlerin varlığında bu miktarın arttırılması gerektiği bilgisi, tariflerimi nasıl etkileyebilir? Özellikle yoğurt veya limon suyu kullandığımda dikkat etmem gereken başka noktalar var mı?
Kek yapımında karbonatın miktarının doğru ayarlanması gerçekten çok önemli. 1 su bardağı un için 1/2 çay kaşığı karbonat kullanılması gerektiğini öğrenmek ilginçti. Peki, asidik bileşenlerin varlığında bu miktarın arttırılması gerektiği bilgisi, tariflerimi nasıl etkileyebilir? Özellikle yoğurt veya limon suyu kullandığımda dikkat etmem gereken başka noktalar var mı?
Cevap yaz