Nohut haşlamanın bu kadar detaylı anlatılması gerçekten faydalı. Karbonat kullanmanın nohutları yumuşatması harika bir detay. Benim de aklıma takılan bir şey var; karbonat kullanmadan haşlama yapmayı tercih edenler için bir öneriniz var mı? Ayrıca, nohutların haşlama süresi konusunda nasıl bir deneyim yaşadınız? Yumuşaklık konusunda ne kadar süre haşlamayı önerirsiniz?
Karbonat kullanmadan haşlama önerisi: Karbonat kullanmadan nohutları yumuşatmak için öncelikle nohutları birkaç saat, tercihen bir gece önceden ıslatmanızı öneririm. Islama işlemi, nohutların daha hızlı ve eşit bir şekilde pişmesini sağlar. Ayrıca, haşlama sırasında suyun kaynamaya başladığı andan itibaren ateşi kısarak, nohutların yavaş yavaş pişmesini sağlamak da yumuşak bir kıvam elde etmenize yardımcı olur.
Haşlama süresi deneyimi: Genellikle nohutların haşlama süresi 1.5 ila 2 saat arasında değişmektedir. Ancak bu süre, nohutların tazeliğine ve boyutuna bağlı olarak değişebilir. Nohutların yumuşaklığını kontrol etmek için, pişme süresinin ortasında bir tane alıp çatalla ezmeyi deneyebilirsiniz. Eğer kolayca eziliyorsa, nohutlarınız hazır demektir. Yumuşaklık konusunda 1.5 saatten sonra kontrol etmeye başlamanızı tavsiye ederim.
Nohut haşlamanın bu kadar detaylı anlatılması gerçekten faydalı. Karbonat kullanmanın nohutları yumuşatması harika bir detay. Benim de aklıma takılan bir şey var; karbonat kullanmadan haşlama yapmayı tercih edenler için bir öneriniz var mı? Ayrıca, nohutların haşlama süresi konusunda nasıl bir deneyim yaşadınız? Yumuşaklık konusunda ne kadar süre haşlamayı önerirsiniz?
Cevap yazSayın Öğüt,
Karbonat kullanmadan haşlama önerisi: Karbonat kullanmadan nohutları yumuşatmak için öncelikle nohutları birkaç saat, tercihen bir gece önceden ıslatmanızı öneririm. Islama işlemi, nohutların daha hızlı ve eşit bir şekilde pişmesini sağlar. Ayrıca, haşlama sırasında suyun kaynamaya başladığı andan itibaren ateşi kısarak, nohutların yavaş yavaş pişmesini sağlamak da yumuşak bir kıvam elde etmenize yardımcı olur.
Haşlama süresi deneyimi: Genellikle nohutların haşlama süresi 1.5 ila 2 saat arasında değişmektedir. Ancak bu süre, nohutların tazeliğine ve boyutuna bağlı olarak değişebilir. Nohutların yumuşaklığını kontrol etmek için, pişme süresinin ortasında bir tane alıp çatalla ezmeyi deneyebilirsiniz. Eğer kolayca eziliyorsa, nohutlarınız hazır demektir. Yumuşaklık konusunda 1.5 saatten sonra kontrol etmeye başlamanızı tavsiye ederim.
Umarım bu bilgiler faydalı olur!