Karbonat kullanarak et yumuşatmanın etkili bir yöntem olduğunu duydum. Bu işlem sırasında karbonatın etin pH seviyesini artırarak nasıl bir etki yarattığını merak ediyorum. Özellikle sert etler için bu yöntem tercih ediliyorsa, hangi tür etlerde daha fazla başarılı sonuç alındığı konusunda bilgi verebilir misiniz? Ayrıca, karbonatın etin lezzetini olumsuz yönde etkileyebileceği belirtilmiş, bu durumu önlemek için hangi önlemler alınabilir? Yıkama işlemi sonrasında etin tadı değişiyor mu?
Karbonat kullanarak et yumuşatmanın etkili bir yöntem olduğunu duydum. Bu işlem sırasında karbonatın etin pH seviyesini artırarak nasıl bir etki yarattığını merak ediyorum. Özellikle sert etler için bu yöntem tercih ediliyorsa, hangi tür etlerde daha fazla başarılı sonuç alındığı konusunda bilgi verebilir misiniz? Ayrıca, karbonatın etin lezzetini olumsuz yönde etkileyebileceği belirtilmiş, bu durumu önlemek için hangi önlemler alınabilir? Yıkama işlemi sonrasında etin tadı değişiyor mu?
Cevap yaz