Karbonatın kek yapımındaki önemi hakkında yazılanları okuduktan sonra, gerçekten de doğru miktarda kullanıldığında kekin kabarmasında ve lezzetinde nasıl bir fark yaratabileceğini merak ediyorum. Asidik bileşenlerle etkileşimi sayesinde kabartma işlevi görmesi oldukça ilginç. Peki, asidik bileşenler kullanmadan sadece karbonat ile kek yapmayı denediniz mi? Elde ettiğiniz sonuçlar nasıl oldu? Ayrıca, kabartma tozu ile karbonat arasındaki farkı denemek de ilginç olabilir; bu konuda deneyiminiz var mı?
Karbonatın kek yapımındaki önemi hakkında yazılanları okuduktan sonra, gerçekten de doğru miktarda kullanıldığında kekin kabarmasında ve lezzetinde nasıl bir fark yaratabileceğini merak ediyorum. Asidik bileşenlerle etkileşimi sayesinde kabartma işlevi görmesi oldukça ilginç. Peki, asidik bileşenler kullanmadan sadece karbonat ile kek yapmayı denediniz mi? Elde ettiğiniz sonuçlar nasıl oldu? Ayrıca, kabartma tozu ile karbonat arasındaki farkı denemek de ilginç olabilir; bu konuda deneyiminiz var mı?
Cevap yaz