Köfte yaparken karbonat kullanımı ile ilgili bilgilerinizi okudum ve merak ettim. 1 kilo köfte için belirtilen ideal karbonat miktarı gerçekten 1 çay kaşığı mı? Bu miktarın köftenin dokusunu yumuşatmakta etkili olduğuna göre, daha fazla karbonat eklemek lezzeti olumsuz etkiler mi? Ayrıca, rendelenmiş soğan eklenmesi durumunda karbonatı azaltmanın mantığı nedir? Bu konuda daha fazla bilgi verebilir misiniz?
Köfte yaparken karbonat kullanımı ile ilgili bilgilerinizi okudum ve merak ettim. 1 kilo köfte için belirtilen ideal karbonat miktarı gerçekten 1 çay kaşığı mı? Bu miktarın köftenin dokusunu yumuşatmakta etkili olduğuna göre, daha fazla karbonat eklemek lezzeti olumsuz etkiler mi? Ayrıca, rendelenmiş soğan eklenmesi durumunda karbonatı azaltmanın mantığı nedir? Bu konuda daha fazla bilgi verebilir misiniz?
Cevap yaz