Kek yapımında karbonat miktarını belirlerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var mı? Örneğin, tariflerde 1 su bardağı un için 1/2 çay kaşığı karbonat öneriliyor ama bu oran kekin türüne göre nasıl değişebilir? Hafif ve kabarık kekler ile yoğun yapıya sahip kekler için farklı miktarların kullanılması gerektiği belirtilmiş. Bu durumda, asidik bileşenler kullanıldığında karbonat miktarını azaltmak gerektiği doğru mu? Yani, tariflerde önerilen miktarlara ne kadar uyulmalı yoksa denemeler yaparak kendi ideal oranlarımızı mı bulmalıyız?
Kek yapımında karbonat miktarını belirlerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var mı? Örneğin, tariflerde 1 su bardağı un için 1/2 çay kaşığı karbonat öneriliyor ama bu oran kekin türüne göre nasıl değişebilir? Hafif ve kabarık kekler ile yoğun yapıya sahip kekler için farklı miktarların kullanılması gerektiği belirtilmiş. Bu durumda, asidik bileşenler kullanıldığında karbonat miktarını azaltmak gerektiği doğru mu? Yani, tariflerde önerilen miktarlara ne kadar uyulmalı yoksa denemeler yaparak kendi ideal oranlarımızı mı bulmalıyız?
Cevap yaz